В екслузивно интервю за вестник Гардиън“ бившият посланик на

...
  В екслузивно интервю за вестник Гардиън“ бившият посланик на
Коментари Харесай

САЩ ще продават повече оръжия на Украйна

 
В екслузивно изявление за вестник „ Гардиън “ някогашният дипломат на Съединените щати в НАТО Кърт Волкър, а в този момент специфичен делегат в Украйна декларира, че Вашингтон е подготвен да усили продажбата на оръжия в Украйна за военноморските и военновъздушните сили на страната, с цел да се защитят от източните сепаратисти, подкрепяни от Русия, съобщи БГНЕС.

Кърт Волкър декларира, че към момента има огромна бездна сред Съдинените щати и Русия по въпроса по какъв начин да бъдат ситуирани умиротворителните сили на Организация на обединените нации, с цел да се постави завършек на 4-годишната война и предвижда, че Владимир Путин ще изчака до президентските и парламентарни избори в Украйна следващата година преди да премисли позицията си в договарянията. Волкър обаче твърди, че този път времето не е на страната на Путин. Той акцентира, че прозападните и антируските усеща в Украйна се ускоряват с всеки минал месец. И добавя, че администрацията на Доналд Тръмп е изцяло подготвена да напарви последваща крачка като достави украинската войска с доста по-модерни оръжия, в сравнение с към този момент доставените противотанкови ракети през април.

„ Всяка седмица умират бойци, защитавайки личната си страна и е напълно естествено Украйна да укрепва армията си, да търси помощ и други страни да й я дават “, показва Волкър. 

„ Гардиън " напомня, че през май американският конгрес е одобрил 250 милиона $ военна помощ за Украйна през 2019 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР